Депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на военната парламентарната комисия Христо Гаджев

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на военната парламентарната комисия Христо Гаджев
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ-СДС към Тагарев: Отменете продажбата на имоти в София

Депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на военната парламентарната комисия Христо Гаджев прикани министъра на защитата Тодор Тагарев да анулира продажбата на парцели в София. Такава позиция изрази той в профила си във Фейсбук.

" Докато цялата страна е обхваната от локални избори, МО взема решение да продаде до края на предизборната акция 15 парцела на стойност над 25 млн. лева “, сочи Гаджев. Той напомни, че три от тези парцела са в София - в регионите Витоша, Сердика и Люлин и са с обща начална цена 11.5 млн. лева

" Според Общия организационен проект на София в тях ще се осъществя строителство с общо РЗП към 150 000 кв.м. По-лошото е, че тази продажба в действителност нарушава програмата на държавното управление Денков-Габриел “, акцентира Гаджев.

Народният представител напомни, че в нея е записано следното: Придобиване на жилища за военножилищния фонд на МО посредством контракти за преотстъпено право на градеж в парцели с отпаднала нужда в гарнизони с непрекъсната дислокация на военни формирования.

" Как МО чака да извърши тази точка от програмата, откакто разпродаде тези парцели? Ето за какво с сътрудниците от ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС призоваваме продажбата на тези парцели да бъде прекъсната веднага и повече да не се позволява продажба на парцели в градове с дислокация на военни формирования “, съобщи Христо Гаджев. " В противоположен случай имаме готови и законодателни решения, които ще внесем ", добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР